:: Postacie :: W budowie
Amos Diggory
Amos Diggory
▲ 17.11.20 20:29 | Amos R. Diggory [budowa]

Amos Roslyn "Icarus" Diggory

AKTA.

▲ Data i miejsce urodzenia: 18 marca 1953, Edynburg
▲ Nazwisko panieńskie matki: Prewett
▲ Zawód: szukający w Sroki z Montrose - na boisku nazywany Icarusem
▲ Genetyka: -
▲ Status krwi: czysta półkrwi
▲ Status finansowy: zamożny
▲ Znaki szczególne: miodowe i rozczochrane włosy, liczne piegi, pamiątki po oparzeniu na dłoniach
▲ Różdżka: cedr, włókno z serca hipogryfa, giętka, 11 cali
▲ Największy lęk: choć może brzmieć to komicznie - jednym z jego największym lęków jest... ślub; gdyby jednak stanął oko w oko z boginem to przybrałby on kształt płomienia ognia
▲ Największe marzenie: bycie wolnym, odnoszącym sukcesy człowiekiem; chciałby być bohaterem swoich czasów, chciałby być najlepszym graczem w historii, chciałby być najbardziej poważanym czarodziejem - nie zniósłby upokorzenia
▲ Wizerunek: Max Irons

▲ Stosunek do mugoli: chciałby się nazwać osobą tolerancyjną i choć sprawia takie pozory, głosząc kwieciste tezy o wszelkiej równości i postępowości, to w rzeczywistości przy mugolach czuje się nieswojo i kompletnie nie potrafi się z nimi dogadać; podświadomie poszukuje znajomych wśród czystokrwistych, arystokratycznych rodach
▲ Stosunek do czarnej magii: fascynuje go czarna magia, pozostaje jednak dla neigo granicą między dobrem a złem

BIOGRAFIA.

i just want to be adored

Chciałbym być inny niż mój ojciec, ale niedaleko pada iskra od różdżki. Chciałbym być lepszy, silniejszy i mądrzejszy, ale zamknięto mnie w skorupie człowieka, który żyje ambicjami swoich rodziców. Śmieję się z nich, dając im do zrozumienia, że te wszystkie historie to zwykłe mrzonki, które tylko odbierają smak dyniowych pasztecików, ale prawda jest zupełnie inna.

Już od dziecka robiłem wszystko, by ludzie mówili o mnie jak najlepiej. Udzielałem korepetycji, pilnowałem porządku w szkole, zostałem prefektem, a z czasem nawet objąłem funkcję kapitana drużyny Ślizgonów.

STATYSTYKI.
magia ofensywna 13
magia defensywna13
magia użytkowa15
alchemia7
transmutacja7
sprawność fizyczna25
zdolności manualne20
kreatywność10
wiedza historyczna0
charyzma10